top of page

Wie geeft de lessen?

"Duidelijke uitleg, scherpe observaties en grappige opmerkingen maken Erica van Stralen een geliefde docente. De lessen zijn prettig en persoonlijk. En altijd speels, bewegelijk en fijn om te doen."

 

Ik ben geboren in 1971 te Amersfoort en woon sinds 2001 samen met mijn man en ​zoon in Koedijk (Alkmaar). Daar geef ik ook mijn groepslessen Pilates. Begin 2010 ben ik - na vier jaar bij een van de grootste sportscholen van Noord-Holland les te hebben gegeven - mijn eigen bedrijf gestart: Pilates Studio Erica van Stralen. Ik heb nu acht goedlopende groepslessen op het rooster staan en geef ook nog een uur Pilatesles bij de sportschool waar het allemaal begon.

 

Tijdens mijn tienerjaren deed ik aan paardrijden en later ben ik fanatiek gaan basketballen. Ik gaf ook basketballtraining aan kinderen en merkte dat ik lesgeven ontzettend leuk vind. 

 

Via wat omwegen ben ik in de fitnessbranche terecht gekomen en les gaan geven op de sportschool. In het begin (2006) gaf ik allerlei lessen: groepstrainingen fitness, aerobics, aqua-aerobics en bodyshape. Al snel maakte ik ook kennis met Pilates en ontdekte wat een geweldig intelligente en effectieve methode Pilates is. Dit sprak mij zo aan dat ik besloot mij te specialiseren in Pilates.

Tijdens de trainingen wil ik iedereen goed begeleiden met alle oefeningen. Ik loop rond, observeer, corrigeer (ook 'hands-on'), motiveer en doceer! Als het nodig is doe ik de oefening voor, maar ik ben tijdens de les vooral iedereen nauwlettend aan het volgen. Op die manier is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht!

 

Om mijzelf te blijven ontwikkelen ga ik naar workshops en volg ik trainingen bij collega docenten. Dit is inspirerend en leerzaam. Ook besteed ik tijd aan het bestuderen van boeken en video's over de Pilatesmethode, anatomie, bewegingsleer en andere interessante onderwerpen.

 

 

 

 

 

 

bottom of page